Росія застосовує на Донбасі новий ЗРК “Лучник-Е”, – аналітик

 

На окупованих територіях Луганської області триває випробування нової розробки російського ВПК – зенітно-ракетного комплексу “Лучник-Е”.

“Комплекс проходить так зване тестування в умовах реальних бойових дій на Сході України”, – повідомив “Новинарні” керівник ГО “Права справа” Дмитро Снєгирьов, переселенець із Луганщини.

За його словами, саме застосуванням “Лучника” пояснюється втрата трьох безпілотників ЗСУ, про що заявляли бойовики “ЛНР” з початку вересня.

“Лучник-Е” – російський зенітний ракетний комплекс (ЗРК) надближнього радіусу дії на базі комплекту “Стрілець” для ПЗРК типу “Игла”.
Забезпечує ураження сучасних літаків тактичної авіації, вертольотів, крилатих ракет і безпілотних літальних апаратів.
Розробник – Конструкторське бюро машинобудування (КБМ), м. Коломна, Московська область.
Російські військові ЗМІ писали про цю розробку з 2012 року.

“ЗРК “Лучник-Е” може вести стрільбу в будь-яких погодно-кліматичних умовах і в середовищі з підвищеним рівнем перешкод. Його особливістю є можливість виконувати залповий пуск ЗУР по одній цілі, а також здатність одночасно відстежувати близько чотирьох цілей.
ЗРК “Лучник-Е” розміщується на шасі багатоцільового броньованого тягача МТЛБ. Пункт управління доопрацьований під застосування ЗУР від ПЗРК “Игла-С”, у ньому встановлена нова електроніка. На підйомній платформі бойового модуля розміщено 2 блоки пускових установок до 6 транспортно-пускових контейнерів (ТПК) з ракетами. Ще 8 ракет в контейнерах можуть перевозитися усередині корпусу машини. Комплекс здатний вдень і вночі вражати сучасні літаки тактичної авіації, гелікоптери, крилаті ракети і безпілотні літальні апарати”, – зазначив аналітик.

Варто зазначити, що про застосування окупаційними військами на Донбасі нового ЗРК “Лучник” Снєгирьов заявляв також у лютому 2015 року.

Читайте також:
ООС: вісім поранених, один воїн загинув, бойовики застосували великий калібр і ударний БПЛА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна