У Харкові Донія облили зеленкою

 

Представники громадських організацій “Фрайкор” та “Правий сектор” блокували захід “ХарківПрайду” у Літмузеї в Харкові та облили зеленкою кількох відвідувачів, а також Олеся Донія.

Як повідомляє “Новинарня“, про це увечері в четвер, 12 вересня, передає “Суспільне”.

О 19:00 у Літмузеї мала розпочатися лекція “Толерантність як одна зі складових модерної національної української ідеї”.

До будівлі приїхали близько 10 поліцейських. У натовпі вилили зеленку, облили, зокрема, лектора Олеся Донія.

“Вперше мене в житті облили зеленкою. Пошкодили око. Люди, які думають, що вони боряться за Україну. А насправді вони нищать Україну зсередини. Не сподобалося слово “толерантність” в українській національній ідеї. Це те, про що я пишу і кажу. Внутрішня агресія допомагає Путіну колоти і колошматити Україну. Хотілося б, щоб око одужало”, – написав Доній на сторінці у Facebook.

Як відомо, книгу “Трансформація української національної ідеї” Доній упорядкував, видав та презентував у серпні 2019 року.

Олександр (Олесь) Доній відомий як співголова студентського голодування – “Революції на граніті” – 1990 року. Тоді він був лідером Української студентської спілки.
Надалі – політик, громадський і культурний діяч. Народний депутат України 6-го та 7-го скликань. Голова Центру досліджень політичних цінностей, голова мистецького об’єднання “Остання барикада”.
Останнім часом Доній відомий як різкий опонент Петра Порошенка. Він підтримував Михаїла Саакашвілі, балотувався до ВР від його партії “Рух нових сил”. Перед виборами симпатизував також Володимиру Зеленському.

Як інформувала “Новинарня“, у Харкові потрощили скло та облили зеленкою приймальню Бойка.

Читайте також:
Не просто алкоголізм. Доній про “Малоросію з Донецька”: Це план Кремля для перетворення України на конфедеративну державу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна