У Феофанії перебувають вісім звільнених з полону українців, Клиху треба спецдопомога, – медики

 

Наразі в лікарні “Феофанія” перебувають вісім українців, яких 7 вересня повернулися до України з російського полону. За словами медиків, вкрай важких немає, але Станіславу Клиху потрібна спеціалізована медична допомога.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йшлося на брифінгу головного лікаря “Феофанії” Ігоря Семеніва в понеділок, 9 вересня.

“Зараз у нас знаходиться 8 людей, які поступили в суботу і 8 родичів. Всі вони також оформлені на стаціонарне лікування і ми також їм проводимо певне обстеження. За вихідні ми зробили певні обстеження, у нас є певні попередні діагнози, для кожного, хто у нас перебуває. Сьогодні буде більш деталізований, більш конкретний діагностичний пошук і, очевидно, сьогодні можливо буде виникати питання про переведення в другі структурні підрозділи вже по напрямку, в якому буде надаватися допомога…

Головний лікар “Феофанії” не конкретизував діагнози українців, оскільки це заборонено законодавством, але наголосив, що надалі важливим етапом є психологічне лікування.

“Крайнє важких немає. Є дехто в доброму чи задовільному стані, дехто в не зовсім задовільному стані, який буде потребувати більш інтенсивного лікування. Кожен абсолютно в різному стані: хтось важчий, хтось легший. Єдине, що можу сказати, крайнє важких немає”.

За словами лікарів, Станіслава Клиха перевели в спеціалізоване відділення військового госпіталю, бо він потребує спеціалізованої медичної допомоги, а в “Феофанії” за профілем її не могли надати.

Лікар також розповів, що Олег Сенцов відлучився з медзакладу, але підтримує мобільний зв’язок із завідуючою відділу. Водночас Сенцов попросив допомоги для матері. У лікарні її очікують і готові госпіталізувати для надання меддопомоги.

Роман Сущенко буде обстежуватися амбулаторно.

У “Феофанії” перебувають:

  • Олександр Кольченко;
  • Володимир Балух;
  • Микола Карпюк;
  • Павло Гриб;
  • Євген Панов;
  • Артур Панов;
  • Едем Бекіров;
  • Микола Сизанович.

Як інформувала “Новинарня“, в суботу, 7 вересня, відбувся обмін військовополоненими, політв’язнями та утримуваними особами між Україною та Росією.

Читайте також:
Після обміну: Зеленський провів нові переговори з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна