“Єропейська солідарність” внесла до Ради законопроєкти про статус і соцгарантії ветеранів

 

Народні депутатки від фракції “Європейська солідарність” подали до Верховної Ради законопроєкти, які передбачають вирішення проблем ветеранської спільноти.

Про це у четвер, 5 вересня, повідомляє пресслужба партії на сторінці у Facebook.

“Народні депутати фракції “Європейська солідарність” Ірина Фріз, Яна Зінкевич, Ірина Геращенко, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Марія Іонова подали до #Рада9 законопроєкти, які вирішують проблеми ветеранської спільноти”, — йдеться в повідомленні.

Серед поданих документів — законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції”, який передбачає надання статусу учасника бойових дій і встановлення соціальних гарантій для всіх без винятку учасників добровольчих збройних формувань в Україні.

Також депутати від “Європейської солідарності” пропонують ухвалити законопроєкт про внесення змін до додатку №3 закону “Про державний бюджет України на 2019 рік” щодо зміни назви бюджетної програми фінансової підтримки громадських об’єднань ветеранів.

“Він передбачає надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів на виконання загальнодержавних програм, проєктів та заходів. Фінансування буде здійснюватися на конкурсній основі, а не суб’єктивних симпатій тих чи інших керівників”, — пояснюють у партії.

Також депутатами від “Європейської солідарності” внесено проєкт закону про внесення змін до закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” щодо відновлення пільг у зв’язку з рішенням Конституційного суду №12-р/2018 від 18 грудня 2018 року та уточнення окремих положень. Законопроєкт передбачає забезпечення учасників війни, членів сімей загиблих, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, права та безкоштовний проїзд та отримання пільг без врахування їх доходу.

Як інформують у пресслужбі партії, у розробці законопроєкт щодо соціального захисту ветеранів, членів їх родин, родин загиблих та померлих.

Читайте також:
Екскерівника Держслужби у справах ветеранів судитимуть за службову недбалість

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна