Фронтовик зі 130-го розвідбату Торкотюк став призером чемпіонату світу з тайського боксу

 

У розвідувальному органі Міністерства оборони України нагородили призера чемпіонату світу з Муай Тай (тайського боксу), солдата 130-го окремого розвідувального батальйону Сухопутних військ Збройних сил України Віктора Торкотюка.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 5 вересня, інформує пресцентр Міністерства оборони України.

“У Криворізькому ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою Віктор почав займатися боксом та на другому курсі виграв чемпіонат Збройних Сил України. Ставши курсантом Одеського інституту Сухопутних військ, захопився тайським боксом, але через важку хворобу після 3-го курсу був змушений залишити інститут. Незважаючи на складну ситуацію, Віктор не зневірився та продовжив шукати, як бути корисним суспільству та своїй країні”, – пишуть речники МОУ.

У 2016 році він добровольцем пішов на фронт захищати Батьківщину. У 2018 році уклав контракт й відтоді проходить службу снайпером у 130-му окремому розвідувальному батальйоні. Пройшов декілька ротацій на фронті та був контужений.

Влітку цього року Віктор, який є єдиним військовослужбовцем у складі національної збірної команди України з тайського боксу, виборов на чемпіонаті світу з Муай Тай, що проходив у столиці Таїланду місті Бангкок, бронзову медаль.

Враховуючи бойові та спортивні здобутки Віктора Торкотюка, його мужність під час виконання на фронті завдань за призначенням, начальник ГУР МО України прийняв рішення нагородити Віктора відомчою відзнакою.

Нагороду розвіднику вручив особисто начальник ГУР МО України генерал-полковник Василь Бурба, який, вітаючи Віктора, зазначив, що це вперше з часу створення Головного управління розвідки Міністерства оборони України відомчою відзнакою нагороджується воїн окремого розвідувального батальйону.

“Але це незвичайний воїн з незвичайного розвідбату. Багато різних негараздів довелося подолати Віктору у своєму житті, але він, як кажуть, “не зламався”, став справжнім воїном та призером чемпіонату світу з дуже жорстокого виду спорту. Щодо 130-го розвідбату, то, на превеликий жаль, на початок війни на всі Збройні сили України ми мали всього два розвідувальних батальйони, які вдалося зберегти від скорочення тодішнім недалекоглядним керівництвом збройних сил. Сьогодні у складі Збройних Сил України налічується втричі більше розвідбатів, ніж було у 2014 році, і 130-й батальйон посідає гідне місце серед них”, – сказав Бурба.

Очільник української розвідки наголосив, що за декілька днів розвідники відзначатимуть своє професійне свято — День воєнної розвідки України. Відтак, напередодні свята й нагородили Торкотюка відомчої відзнакою.

Як інформувала “Новинарня“, у травні 2019 року очільник ГУР раптово приїхав у військову частину і вручив ключі від квартир 10 розвідникам.

Читайте також:
ГУР аналізує вісім воєнно-політичних сценаріїв для України до 2030 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна