У Тернополі внаслідок вибуху постраждав ректор університету Крисоватий і його дружина

 

Вранці у середу, 4 вересня, на подвір’ї ректора Тернопільського національного економічного університету (ТНЕУ) Андрія Крисоватого у селі Петриків пролунав вибух.

Про це повідомляє місцеве видання “20 хвилин” з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах і на очевидців події.

Внаслідок вибуху постраждали сам ректор і його дружина. Їх госпіталізували.

“Невідомі закинули пакет із невідомим начинням. Ректор Андрій Крисоватий підняв його. А той вибухнув у руках. Дружина господаря без свідомості. Дві карети швидких забрали потерпілих у лікарню, травми дуже серйозні”, – розповіли очевидці.

На місці події, окрім медиків і правоохоронців, також працюють також піротехніки. Вулиця Тернопільська у селі Петриків повністю заблокована. Правоохоронці нічого не коментують.

“Вибух був настільки потужний, що його було чути навіть через пластикові вікна. У ректора була сильно пошкоджена рука, а його дружина трималася за обличчя. Було дуже багато крові”, – розповів сусід постраждалих Павло.

Потерпілих госпіталізували в обласну лікарню.

“Стан важкий, надаємо всебічну допомогу”, – сказав головний лікар Тернопільської університетської лікарні Василь Бліхар.

Видання “Тернополяни” також повідомило, що на місці вибуху зловмисники також залишили конверт з запискою і невідомою речовиною.

“Привіт від нас. Ректору моменто морі. Momento mori”, – такий текст написали від руки на аркуші, який поклали в конверт та залишили біля дому ректора. При цьому в тексті є помилка, адже фраза звучить “Мементо морі”, що з латинської означає “Пам’ятай про смерть”.

Однак видання “Терміново новини” пише, що приблизний зміст записки звучить так: “Ми тобі нічого не забули, твій час прийшов”.

Наразі рятувальники й поліція про інцидент не повідомляли.

Читайте також:
В Івано-Франківську через підрив гранат загинули 2 людини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна