Наявність парамедиків у машинах “швидкої” не є ключовою, – очільниця МОЗ Скалецька

 

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька розповіла, як нова команда МОЗ реформуватиме екстрену допомогу.

Про це очільниця відомства зазначила у середу, 4 вересня, під час брифінгу в Києві, передає “Еспресо”.

“Я знаю, що є певні домовленості про навчання (парамедиків, — “Н”) й іншу модель екстреної допомоги щодо бригад. Я би хотіла ще сказати: скільки би ми не мали навчання і наповненості бригад, для мене зараз є більш важливим не питання, чи машина приїде, а питання, куди вона завезе. Адже ми не маємо мережі, куди ми можемо вести, ми не маємо нормальної диспансеризації”, — заявила Скалецька.

Вона зауважила, що питання, чи парамедики будуть в машині, є важливим. Їх навчатимуть.

“Але, якщо ми будемо тільки про це дбати і тільки на це тратити свої ресурси і гроші, у нас нормальна налагоджена робота екстреної допомоги не буде забезпечена. Тому ми подивимося, що є, подивимося, що нам ще пропонують інші держави, які хочуть надати допомогу в цьому питанні. Але це не є ключовим і єдиним питанням в екстреній допомозі”, — підкреслила міністр.

Скалецька уточнила, що пріоритетним питанням стане створення мережі інтенсивних лікарень.

“Основна робота зараз буде вестися з місцевою владою на рахунок мережі інтенсивних відділень, інтенсивних лікарень. Оскільки в іншому випадку всі наші розмови про парамедиків не матимуть сенсу”, — додала вона.

Як писала “Новинарня“, Міністерство охорони здоров’я закликало жителів непідконтрольних Києву територій укладати угоди із сімейним лікарем на підконтрольних територіях, аби безкоштовно пройти щеплення від 10 небезпечних хвороб.

Читайте також:
#ДякуюУляна: біля МОЗ влаштували акцію подяки Супрун

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна