У прифронтовій Талаківці перший урок старшокласникам провели морпіхи

 

У прифронтовій Талаківці на Донеччині відбулося свято першого дзвоника. Школярів привітали й військовослужбовці окремої бригади морської піхоти, представники Червоного Хреста, поліції та офіцери Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва “CIMIC”.

Про це у понеділок, 2 вересня, повідомляє пресцентр штабу ООС.

“Завітали, аби привітати першокласників та випускників з першим дзвоником. Для них цей день – надзвичайне хвилювання. Підручники, які ми подарували першокласникам та випускникам школи допоможуть пізнати щось нове та цікаве. Тож хочемо побажати їм гарних оцінок, любити та поважати вчителів й мирного неба”, – розповіла молодший лейтенант Об’єднаного центру ЦВС міста Маріуполь Ганна Вержбицька.

Цього навчального року у школі вчитимуться 302 учні, які будуть здобувати освіту з першого по дев’ятий клас.

“До першого класу прийшли навчатись 49 учнів. Маємо два повноцінних класи. Школа готова до нового навчального року. Маємо у повному складі педагогічний колектив. Перший та другий клас оснащені новим, необхідним обладнанням”, – повідомила директор Талаківської школи Зоя Семененко.

Традиція, коли старшокласник несе на руках першокласницю зі шкільним дзвоником, залишилася незмінною. Проте започатковуються й нові звичаї – перший урок восьмикласникам провели морські піхотинці.

Військові поділись історіями зі свого життя, розповіли про події на фронті та закликали бути не байдужими до того, що відбувається в нашій країні. Крім того, штормові берети пояснили учням алгоритм дій у різних небезпечних обставинах та нагадали про небезпеку мін і боєприпасів, які не вибухнули.

“Уроки мужності та патріотизму прищеплюють молодому поколінню любов до рідного краю, формують переконання у нетлінності духовних скарбів народу, спонукають учнів до усвідомлення ними необхідності бути корисними своїй державі та виховують повагу до героїв-захисників нашої Батьківщини”, – зазначили у пресцентрі ООС.

Читайте також:
Президентське подружжя привело сина в перший клас. Рік у приватній школі – $13 тис

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна