Уряд ліквідував Департамент захисту економіки Нацполіції, – Гончарук

 

Кабінет міністрів на першому засіданні у понеділок, 2 вересня, ухвалив рішення ліквідувати Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

“Одне з перших рішень нашого уряду — ліквідація Департаменту захисту економіки Національної поліції”, — зазначив Гончарук.

Він додав, що попри свою назву ця структура фактично ніколи не захищала бізнес, а навпаки — систематично не давала підприємцям працювати.

“Все, що вони практично робили, то це роками “кошмарили” бізнес за вже наявними відпрацьованими схемами: знаходили або вносили кримінальне провадження, у слідчого судді отримували ухвалу на слідчі дії або оперативно-розшукову діяльність. Потім з цією ухвалою проводили негласні слідчі дії, обшуки — забирали з офісу комп’ютери, бухгалтерію, гроші, матеріали, паралізували роботу підприємства. А потім чекали, коли ж бізнес прийде просити викуп. Ми ці схеми знищимо. Поліція більше не має права просто так втручатись у діяльність бізнесу”, — наголосив очільник уряду.

Як поінформував Гончарук, урядовці очікуюють, що парламент найближчим часом підтримає проєкт рішення про створення нового органу, який опікуватиметься питаннями економічних злочинів.

Як повідомляла “Новинарня“, новий міністр гуманітарної політики, культури, молоді і спорту та інформаційної політики Володимир Бородянський представив напрямки діяльності створюваної ним структури та навіть закріплених за ними осіб, але у переліку немає напрямку відновлення національної пам’яті.

Читайте також:
На посаду Макса Нефьодова в МЕРТ призначили кандидата від “Голосу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна