Журналісти представили фотопроєкт “Мами” про тих, хто втратив синів на війні з Росією

 

Видання “Дзеркало тижня” представило фотопроєкт “Мами” про тих, хто втратив синів у війні на Донбасі.

Як повідомляє “Новинарня“, видання віддрукувало понад 300 фотографій матерів загиблих на Донбасі українських військових.

Їх планують розіслати їх президенту, спікеру, прем’єр-міністру, губернаторам, мерам та іншим представникам влади, щоб ці портрети висіли на стінах у їхніх кабінетах.

Проєкт “Мами” – це 321 фотографія, під кожною вказано ім’я мами, її сина, його вік та ім’я, яким вона називала його в дитинстві: Васильок, Зозулечка, Котик, Сонечко, Орльонок тощо.

“Хлопчики, котрі взяли владу в країні, ви годитеся цим жінкам у сини. І ви зобов’язані прожити цю владу так, щоб вашим мамам не було соромно, а їхнім мамам — гірко. Президент Володимир Зеленський заборонив чиновникам вішати в кабінетах його портрети. Нехай натомість будуть на стіні портрети мам загиблих солдатів!” – звертається видання до нової української влади.

У “Дзеркалі тижня” нагадали, що до списку бойових втрат вже потрапили 3013 воїнів.

“Для більшості з них слово “мама” в житті було першим, воно ж — і останнім. Кого ще кликати, коли так боляче? Понад триста фотографій “Дзеркало тижня” віддрукувало для нових господарів владних кабінетів. Ми розішлемо їх усім: від президента до губернаторів, від спікера й прем’єра до голів служб, інспекцій, парламентських комітетів, мерів, суддів і правоохоронців. Там, на звороті світлин, є гачок. Тільки вбийте цвях… Нехай за вами стежать, вас надихають, зупиняють, підтримують очі тих, хто віддав Україні безцінне — своїх синів. Змініть країну. Мамам однаково буде боляче, та все ж світліше”, – заповіли у виданні.

Задум проєкту “Мами” належить головній редакторці “Дзеркала тижня” Юлії Мостовій.

Переглянути всі світлини проєкту можна за посиланням. 

Фотографи: Ганна Грабарська, Ганна Золотнюк, Оксана Канівець, Євген Кершков, Максим Козьменко, Олександр Корняков, Інна Людвик, Антон Малиновський, Валерій Милосердов, Мустафа Найєм, Віктор Стадник, Олександр Течинський.

Читайте також:
“Безсмертні сотні”. Хрещатиком пройшли матері й дружини з портретами загиблих воїнів АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна