Апеляційний суд затвердив вирок військовому прокурору, чий підлеглий “загубив” $40 тис. речдоків

 

Набув чинності вирок, яким засуджено колишнього прокурора військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону України. Євгеній Похиталюк отримав 5 років умовно.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на ухвалу колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду від 12 серпня.

У березні 2019 Дарницький райсуд Києва призначив прокурору Похиталюку 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим строком 3 роки.

У 2015 році Похиталюк був прокурором військової прокуратури Дарницького гарнізону. У провадженні відомства перебувала справа за підозрою командира військової частини А3466 в отриманні 57 тис. грн неправомірної вигоди.

В/ч А3466 – це 58-й Центр ветеринарної медицини, який проводить експертизу продуктів, що поставляються в ЗСУ.

При обшуку вдома в підозрюваного були вилучені 38 800 доларів та 60 500 гривень, які належали його дружині і синам, тобто не були предметом кримінального правопорушення. Однак слідчий визнав їх речовими доказами. Ці кошти не були передані в банк і зберігалися в сейфі в кабінеті прокуратури. Прокурор Похиталюк у питанні контролю за коштами обмежувався тільки отриманням усних доповідей від підлеглого.

У період 29 квітня 2015 року – 22 жовтня 2015 року, за невстановлених слідством обставин, підлеглий Похиталюка, старший прокурор військової прокуратури Дарницького гарнізону, нібито взяв гроші із сейфу та виніс із приміщення прокуратури і розпорядився на власний розсуд. Справа щодо прокурора, який міг забрати гроші з сейфу, слухається окремо; рішення у ній ще не прийнято.

З 2016 року Євген Похиталюк перейшов на посаду прокурора військової прокуратури Деснянського гарнізону.

Апеляційний суд столиці вирішив, що у вироку Дарницького райсуду було підтверджено доказами і доведено, що саме недбале виконання обов’язків прокурором Похиталюком призвело до викрадення грошей.

Після того, як суд не задовольнив його апеляцію на обвинувальний вирок, Похиталюк 22 серпня подав у НАЗК декларацію перед звільненням із посади.

Читайте також:
Суд поновив на посаді люстрованого у 2014 році заступника Генпрокурора Голомшу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна