Нова система голосування у Раді може запрацювати вже взимку

 

Перехід парламенту на нову систему голосування “Рада-4” може відбутися у період зимових канікул.

Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на представника президента України у ВР, новообраного нардепа від партії “Слуга народу” Руслана Стефанчука.

“Ми уже зараз ведемо переговори з Інститутом прикладної математики, який відповідає за усі ці речі, і з юридичними службами, які повинні підготувати зміни до регламенту, які дадуть можливість голосувати народним депутатам з використанням цієї системи. Я думаю, що десь упродовж пів року, а це не від нас залежить, це питання технічне, бо його треба розробити, сертифікувати, впровадити, завести до Верховної Ради, дуже сподіваюся і наперед не говорю, але думаю, що за зимові канікули ми зможемо перейти на абсолютно нову систему функціонування”, – сказав Стефанчук.

“Сьогодні ми уже ставимо питання про запропонування “Рада — 4”, бо “Рада-3” сенсорна кнопка, то це реакція на тепло, а коли ми говоримо про “Раду-4”, ми повинні говорили про реакцію на відбиток пальця», – пояснив представник глави держави в парламенті.

Як писала “Новинарня“, фракція “Слуга народу” має намір використовувати у Верховній Раді програмне забезпечення, щоби відстежувати аномалії під час голосувань народних депутатів та уникнути політичної корупції.

Читайте також:
Вакарчук закликає Зеленського внести зміни до Конституції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна