“Знищення цілей умовного супротивника Росії”: на півдні РФ і в Криму почалися масштабні військові навчання

 

У військах Південного військового округу Росії в понеділок, 26 серпня, почалося двостороннє командно-штабне навчання зі з’єднаннями й частинами 8-ї, 49-ї та 58-ї загальновійськових армій, ВПС і ППО, сил Чорноморського флоту і Каспійської флотилії.

Навчання триватимуть до 31 серпня та охоплюють зокрема окуповану територію України.

Як передає “Новинарня“, про це 26 серпня повідомила пресслужба ПВО (ЮВО) ЗС РФ.

Зазначається, що КШН проходять під загальним керівництвом командувача військ ПВО генерал-полковника Олександра Дворнікова.

Навчальні заходи проходять на 12 полігонах, в тому числі загальновійськових, морських і авіаційних, розташованих на території Ростовської, Волгоградської і Астраханської областей, Ставропольського і Краснодарського країв РФ та в окупованій АР Крим (Україна).

Заплановано відпрацювати “питання застосування міжвидових військових угруповань в інтересах забезпечення військової безпеки південних рубежів Російської Федерації”.

В ході КШН командири і штаби виконають “завдання з управління міжвидовими угрупованнями військ з тактичних задумів оборонних і наступальних дій, розроблених на основі оперативно мінливої ​​навчально-бойової обстановки, в умовах прибережної, гірсько-лісистої та степової місцевості”.

За повідомленням із ПВО, в розіграші тактичних епізодів КШН візьмуть участь до 8,2 тис. військовослужбовців ЗС Росії та понад 2,5 тис. одиниць військової техніки, в тому числі близько 30 літаків і понад 60 вертольотів, більш як 100 танків, до 10 кораблів і суден Чорноморського флоту та Каспійської флотилії.

У перший день навчань в окупованому Криму на полігоні бойової підготовки винищувачі Су-30СМ покоління “4++” ВПС Росії виконали бойові пуски ракет класу “повітря-повітря” по повітряних цілях умовного противника.

“В ході навчально-тренувальних польотів льотчики успішно виконали нормативи з підняття в повітря літаків для перехоплення і знищення повітряних цілей умовного супротивника, відпрацювали комплекс заходів з пошуку, виявлення та знешкодження повітряних світлових мішеней ракетами класу «повітря-повітря»”, – ідеться в повідомленні ПВО РФ.

Також пілоти відпрацювали виконання фігур складного пілотажу для відходу від засобів ППО умовного противника (імовірно – ЗС України – “Н”) на різних висотах поодиноко, у складі пар і ланок.

В ході заходів бойової підготовки частина екіпажів на бойових літаках була задіяна в постановці малогабаритних світлових мішеней, які використовуються для імітації повітряних цілей умовного супротивника.

Загалом навчально-бойові завдання виконували 10 літаків Су-30СМ зі складу з’єднання ВПС і ППО Південного військового округу.

Читайте також:
Російський “Бал”: окупанти влаштували в Криму ракетні стрільби

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна