18-річна українка Дар’я Білодід стала вже дворазовою (!) чемпіонкою світу з дзюдо

 

Українка Дар’я Білодід захистила титул чемпіонки світу з дзюдо, здобувши золоту медаль у перший день XXXIII світової першості в Токіо.

У вирішальній сутичці вагової категорії до 48 кг у неділю, 25 серпня, 18-річна динамівка з Києва Білодід перемогла господарку – Фуну Тонакі з Японії.

На шляху до фіналу Білодід взяла гору над Катаріною Костою з Португалії, росіянкою Сабіною Гілязовою, іспанкою Абелендою Лаурою Мартінес та Урантсетсег Мунхбат з Монголії, передає “Укрінформ”.

Таким чином, Дарина – наймолодша у світі дворазова чемпіонка світу з боротьби дзюдо.

Свій перший титул Білодід здобула торік у Баку, ставши у 17 років наймолодшою в історії чемпіонкою світу з дзюдо.

Доти Даринка здобувала титули чемпіонки Європи серед дорослих, чемпіонки світу та – двічі – чемпіонки Європи серед кадетів.

Її батько – Геннадій Білодід, відомий український дзюдоїст, заслужений майстер спорту, учасник XXIX Літніх Олімпійських ігор у Пекіні (сьоме місце).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна