Нова традиція: в 3-му полку спецпризначення підняли прапор із ДАПу, прошитий осколками

 

У місті Кропивницький на території 3-го окремого полку спецпризначення ім. князя Святослава Хороброго 23 серпня підняли прапор України, під яким військовослужбовці 3 опсп разом із бійцями інших частин боронили Донецький аеропорт.

Нову традицію в полку було започатковано за ініціативи командира 3 опсп полковника Олександра Трепака у 2016 році. Відтоді церемонія відбувається двічі на рік: 23 серпня – в День Державного Прапора України та 4 жовтня – в День частини.

З такої нагоди особовий склад підрозділу шикується на плацу, бойовий стяг піднімається в урочистій обстановці.

У виконанні полкового оркестру пролунав Державний Гімн України, після чого присутні згадали всіх полеглих побратимів хвилиною мовчання.

“Специфікою відзначення свята у нас є те, що ми підіймаємо бойовий прапор – Державний Прапор України, який знаходився з бійцями в Донецькому аеропорту ім. Прокоф’єва. Він прошитий кулями, осколками, опалений війною”, – зазначив заступник командира частини з морально-психологічного забезпечення Сергій Францішкевич, якого цитує пресслужба підрозділу.

Саме цей прапор з’явився старому терміналі ДАП після першого штурму приміщення, захопленого проросійськими бойовиками, 26 травня 2014 року. Його підняли військовослужбовці 3-го полку спецназу Євген Подолянчук, “Док” і “Сандора”.
У ніч із 3-го на 4 жовтня 2014 року, під час виходу груп 3 опсп з аеропорту, цей прапор забрали з собою. Нині він зберігається в кімнаті бойової слави частини.

Наприкінці урочистостей 23 серпня окремі військовослужбовці полку отримали чергові військові звання молодших офіцерів та були заохочені почесними нагрудними знаками за взірцевість у військовій службі.

Читайте також:
У центрі Донецька вивісили величезний прапор України. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.