Політв’язня Бекірова в окупованому Криму оглянули лікарі

 

Українського активіста Едема Бекірова із Сімферопольського СІЗО в окупованому Криму перемістили до лікарні.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова з посиланням на адвоката.

“Щойно адвокат Едема Бекірова повідомив, що сьогодні його підзахисного, якого утримують у Сімферопольському СІЗО, доправили до лікарні ім. Семашка. Його оглянули ендокринолог, невролог, кардіолог, а також узяли аналізи крові та сечі”, — написала Денісова на своїй сторінці Facebook.

Також омбудсманка повідомила, що у вівторок, 27 серпня, очікується госпіталізація Бекірова в Республіканську лікарню неврології цивільного типу для подальшого стаціонарного обстеження, яке триватиме сім-вісім днів.

“За результатами зазначених обстежень буде скликано лікарську комісію, яка має визначити, чи може він утримуватися в умовах СІЗО. Сподіваюся, що за результатами обстежень Едему Бекірову буде надано необхідну медичну допомогу в повному обсязі, а також вдасться змінити запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт”, — зазначила Денісова.

Також вона наголосила, що проведення цих обстежень ініціює уряд Російської Федерації, тому можна говорити про виконання другого рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо Едема Бекірова.

“Я знову закликаю міжнародну спільноту тримати справу пана Бекірова під пильним наглядом та не допускати порушення його прав і свобод”, — сказала омбудсманка.

Як повідомляла “Новинарня“, російські силовики затримали та арештували кримськотатарського активіста Едема Бекірова 12 грудня 2018 року на адмінкордоні з окупованим Кримом.
Бекірова утримують у Сімферопольському СІЗО у справі за фальшивим обвинуваченням у “зберіганні й передачі вибухонебезпечних речовин та патронів”.
У Бекірова – І група інвалідності, він страждає від важких хвороб. Неодноразово з’являлися повідомлення, що стан Едема погіршується.
6 червня окупаційний суд у Криму  продовжив арешт Бекірову ще на два місяці. Він залишиться під арештом до 12 серпня 2019 року.
Окупаційна влада РФ відхилила рішення Європейського суду з прав людини щодо негайної госпіталізації Бекірова для належного медичного огляду та лікування.

Бекірова змушують свідчити проти голови Меджлісу Рефата Чубарова, лідера кримських татар Мустафи Джемільова і бізнесмена Ленура Іслямова про те, що вони начебто готували теракт в Криму, заявив Чубаров.

Читайте також:
ЄСПЛ зобов’язав Росію провести незалежний медогляд кримського політв’язня Бекірова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна