“Нуль українців”: у Польщі розгорівся скандал через українофобське оголошення в ресторані

 

Польський Центр відстеження расистської і ксенофобської поведінки подасть заяву до прокуратури через скандальне оголошення, розміщене в інтернеті одним із польських ресторанів.

Про це у середу, 21 серпня, повідомляє “Польське радіо”.

В оголошенні вказано, що заклад шукає кухарів, але просить звертатися “нуль українців чи інших подібних”.

Своєю чергою, Центр вважає це оголошення ксенофобським і збирається подати заяву до прокуратури про здійснення злочину публічного заклику до ненависті на національному ґрунті.

Натомість представник власника ресторану адвокат Лукаш Ковальський заявив, що оголошення є проявом необдуманого рішення лише однієї людини, а решта працівників закладу не має нічого спільного з цим недоречним повідомленням.

Він додав, що оголошення викликало хвилю ненависті, спрямованої як проти працівників, так і родини, якій належить ресторан, включно із погрозами спалити заклад.

Варто також уточнити, що тим, хто публічно закликає до ненависті на національному ґрунті у Польщі загрожує до двох років в’язниці.

Як повідомляла “Новинарня“, у Польщі кількість легальних працівників з України перевищила 480 тис. осіб.

Читайте також:
У Вроцлаві зупинили акцію націоналістів через антиукраїнські лозунги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна