Переполох у ГПУ: в кабінеті заступниці Луценка знайшли прослушку

 

У службовому кабінеті заступниці генпрокурора Анжели Стрижевської було виявлено несанкціоновані спецзасоби для прослуховування.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 19 серпня, у Facebook повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

“Зазначу, що в суботу у службовому кабінеті заступника генерального прокурора було виявлено несанкціоновані прослуховуючі спецзасоби. Ми пов’язуємо це із тим, що саме цей заступник – Анжела Стрижевська – є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол по Артему Ситнику“, – зазначила Сарган.

Вона поінформувала, що на місце була викликана слідчо-оперативна група СБУ, яка зафіксувала цей факт.

“За фактом виявлення несанкціонованої “прослушки” в кабінеті заступника генпрокурора Службою безпеки України було зареєстроване кримінальне провадження”, – поінформувала Сарган.

Вона також нагадала, що у Сарненському суді Рівненщини 20 серпня о 9.00 відбудеться чергове засідання по розгляду адмінпротоколу, пов’язаного з корупцією, складеного на директора НАБУ Артема Ситника через порушення ним обмежень при одержанні подарунків, а саме відпочинку на одній із мисливських баз у Рівненській області.

“Завтра суд має заслухати як свідків сторони обвинувачення, так і свідків сторони захисту. Акцентую увагу, що судове засідання відкрите, зокрема і для ЗМІ”, – додала Сарган.

Справа про відпочинок директора НАБУ в одному з мисливських угідь Рівненщини слухається у режимі відеоконференції.

Як інформувала “Новинарня“, в Авакова визнали, що помилились із “прослушкою Зеленського” СБУ.

Читайте також:
Луценко: НАБУ протизаконно прослуховувало сотні чиновників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна