В Україні запровадять нові норми площі камер у судах

 

Мінрегіон планує оновити державні будівельні норми (ДБН) щодо проєктування будівель судів і планує прописати чіткі вимоги до площі камер у конвойному приміщенні суду, зважаючи на розрахунок не менше 4 м² на одну особу.

Про це розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, повідомляє пресслужба відомства.

“Сьогодні згідно з чинними нормами ДБН камери для підсудних в конвойних приміщеннях судів мають бути не менше 4 м². Але при цьому не визначено, на яку кількість людей можуть бути розраховані такі камери. Якщо зважати на те, що більшість будівель судів, а саме близько 80% знаходяться у пристосованих приміщеннях, то по факту в таких камерах на 1 людину припадає 0,8 м², а то й навіть 0,5 — 0,7 м². Звичайно, що такі умови утримання підсудних є неприпустимими. І мають бути забезпечені основні права і свободи громадян. Тому зараз плануємо переглянути ці норми та адаптувати їх до сучасних європейських”, — наголосив Парцхаладзе.

Він додав, що в оновлених ДБН будуть прописані чіткі вимоги до площі камер у конвойному приміщенні суду — не менше 4 квадратних метрів на одну особу.

Читайте також:
У Мінрегіоні розповіли, куди відселятимуть мешканців “хрущовок”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна