Зеленський призначив директора Національного інституту стратегічних досліджень

 

Президент України Володимир Зеленський звільнив Олександра Литвиненка з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) і призначив його директором Національного інституту стратегічних досліджень.

Це визначено указами глави держави №598 і №599 від 13 серпня, оприлюдненими в середу, 14 серпня.

Крім того, указом №597 Зеленський звільнив Василя Яблонського від тимчасового виконання обов’язків директора НІСД.

Указ №599 “Про деякі питання Національного інституту стратегічних досліджень” також передбачає, що з метою посилення аналітико-прогностичного забезпечення здійснення президентом України і РНБО повноважень у сфері національної безпеки держави, наукового супроводу вирішення проблемних питань зовнішньої політики, економічного, соціального і суспільно-політичного розвитку України, створення організаційних умов для проведення модернізації та функціонування НІСД директору цієї установи належить у двомісячний термін внести пропозиції щодо реформування та стратегії розвитку інституту, передбачивши його реорганізацію та скорочення штатної чисельності працівників.

Олександр Литвиненко з червня 2010 року по 26 березня 2014 року був заступником директора Національного інституту стратегічних досліджень.

З 27 березня по 4 квітня 2014 року — радник генерального директора Державного концерну “Укроборонпром”.

З 5 квітня 2014 року до 13 серпня 2019-го був заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Володимир Зеленський затвердив новий склад Комісії державних нагород та геральдики.

Читайте також:
У Києві спіймали на хабарі співробітника Інституту стратегічних досліджень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна