“Православні бойовики” заблокували вхід до храму на Хмельниччині. ФОТО, ВІДЕО

 

В селі Галузинці Деражнянського району на Хмельниччині тітушки разом із священиком Московського патріархату не пускали мешканців села до будівлі церкви, заблокувавши їм вхід до святині.

Як повідомляє “Новинарня“, про це пишуть користувачі соцмереж та віряни з села.

Ситуація на Хмельниччині склалася вже, на жаль, традиційна: більшість мешканців села висловили бажання перейти до Православної церкви України, але з десяток людей хочуть залишитися вірянами Московського патріархату. Священик з проросійськими поглядами покликав на допомогу тітушок, які заблокували мешканцям села вхід до церкви.

“Створене в лютому 2019-го під керівництвом ФСБшного священника, бойове крило російської церкви в Хмельницькій області, так зване “православне братство” притихло перед виборами, після нашого публічного розголосу та публічного звернення до керівництва СБУ, зараз знову підняло голову”, – пише на сторінці у соцмережі Facebook користувач Андрій Попик.

Зазначається, що тітушки аргументували свої дії тим, що оскаржуть в суді перехід громади до Православної церкви України.

“Московським патріархатом було привезено близько 20 православних бойовиків з Хмельницького, та біля 10 православних спортсменів з Деражні. Вони фізично своїми тілами заблокували вхід до храму, і почали штовхати місцевих жінок та чоловіків, які хотіли потрапити у свою церкву”, – пише активіст.

Користувачі наголошують, що на Хмельниччині відбувається гібридне втручання Російської Федерації у справи України та кличуть на допомогу правоохоронців, вимагаючи реагування з боку поліції та Служби безпеки України.

Активісти раніше зібрали інформацію про “гастролерів”, які підтримують священника Московського патріархату. Серед них – майстер спорту з веслування, боксер, кікбоксери, самбіст тощо.  

Щодо священника Михайла Ворохоби відомо, що він свого часу був членом Партії регіонів, їздив на Антимайдан, відвідував патріарха Кирила в Москві, кликав у село на Хмельниччині журналістів російських пропагандистських ЗМІ. А в січні 2018 група міжнародних хакерів виклали 170 Гб листування російської агентури, священників та терористів з Донбасу. Фігурує там і Ворохоба.

До слова: присутні під час сутички у Хмельницькому поліцейські також не допускали вірян ПЦУ до храму, аргументувавши це тим, що “є інша позиція”.

На офіційному сайті поліції Хмельницької області відсутня інформація з приводу інциденту біля храму.

Як інформувала “Новинарня“, на Рівненщині після конфлікту парафіяни вигнали з церкви священика УПЦ МП.

Читайте також:
В Україну не впустили священника-ДНРівця РПЦ, який закликав до знищення України. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна