Під Афінами загорівся ліс

 

У східному передмісті Афін в ніч проти понеділка виникла масштабна лісова пожежа, вогонь вдалося взяти під контроль на світанку.

Про це у понеділок, 12 серпня, інфнормує Ekathimerini.

“Вогонь піднявся по схилах 1026-метрової гори Імітус, яка відділяє передмістя Пеанія від основної частини міста. Полум’я на горі було видно з Афін рано-вранці у понеділок”, — йдеться у повідомленні.

У гасінні пожежі брали участь щонайменше 141 вогнеборець і 46 пожежних автомобілів, на світанку до них додалися вісім спеціалізованих вертольотів.

Представник пожежної служби на умовах анонімності розповів, що займання виникло у житловому секторі. Він додав, що збитки оцінюватимуть після остаточного подолання пожежі.

За словами очевидців, принаймні один будинок сильно пошкоджений.

Влада не має інформації, скільки людей покинули свої домівки, втікаючи від пожежі.

Влада заявила про високу ймовірність виникнення лісових пожеж на значній частині території Греції до вівторка через спеку та вітер.

Як повідомляла “Новинарня“, у Греції обмежили вхід у Акрополь.

Читайте також:
“Блискавка попала”. У Красноярському краї знову загорілися склади боєприпасів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна