У Росії внаслідок вибуху реактивного палива на військовому полігоні загинули 5 осіб

 

П’ятеро працівників російської державної корпорації “Росатом” загинули і ще троє отримали поранення внаслідок вибуху реактивної рухової установки на військовому полігоні в Архангельській області.

Як передає “Новинарня“, про це в суботу, 10 серпня, інформує пресслужба “Росатому”.

Відомо, що вибух стався 8 серпня під час робіт, пов’язаних з інженерно-технічним супроводом ізотопних джерел живлення на рідинній руховій установці. Під час загоряння працівники “Росатому” якраз проводили перевірку ізотопних джерел живлення, розроблених для рідинної реактивної установки.

Російська агенція “Інтерфакс” з посиланням на власне джерело інформує, що серед загиблих є не лише працівники “Росатому”, але й міністерства оборони РФ.

Водночас експерти у США підозрюють, що інцидент трапився під час випробування нової крилатої ракети з ядерною установкою, про яку президент Росії Володимир Путін повідомляв у березні 2018 року.

Двоє експертів у коментарі агенції Reuters уточнили, що вибух рідкого ракетного палива не спричиняє радіації, пише DW.

Як інформувала “Новинарня“, в четвер, 8 серпня, влада Архангельської області підтвердила, що у військовій частині в селищі Ньонокса, яке розташоване в 40 кілометрах від Сєвєродвінська, стався вибух і пожежа на секретному об’єкті. 

Читайте також:
Вибух на секретному об’єкті в РФ: підвищений радіаційний фон, ракетне паливо потрапило у воду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна