Президент готовий внести в Раду питання кримськотатарської автономії, – Джемілєв

 

Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв розповів, що на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським обговорювалося питання створення кримськотатарської національно-територіальної автономії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Джемілєв розповів у п’ятницю, 9 серпня, в коментарі телеканалу ATR.

“Ми повідомили (пезиденту – ред.), що робоча група завершила роботу, і справа за тим, щоб подати (законопроект – ред.) до Верховної Ради. Зараз сприятлива ситуація в країні, велика фракція, і якщо буде воля президента, то прохідність цього законопроекту дуже перспективна. Ми побачили готовність самого президента, і якщо він зможе свою точку зору донести – за винятком деяких груп, які є в партії «Слуга народу», – то буде так, як скаже президент”, – сказав Джемілєв.

За словами лідера кримських татар, Зеленський готовий скликати конституційну комісію, щоб розглянути підготовлені поправки до десятої глави Конституції, і вже після цього винести законопроект на розгляд Верховної Ради.

Однак, додав Джемілєв, говорити, чи набере даний законопроект необхідні 300 голосів, поки рано.

Як інформувала “Новинарня“, сьогодні на зустрічі татари попросили Зеленського про моніторингову місію в окупованому Криму.

Читайте також:
В Анкарі Зеленський відвідав відкриття Центру кримськотатарської діаспори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна