Парубій скликає підготовчу групу нової Верховної Ради

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій скликає перше засідання підготовчої депутатської групи з числа новообраних народних депутатів України на 9 серпня.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 8 серпня, інформує керівник пресслужби парламенту Ірина Кармелюк у Facebook.

Спікер запрошує нових обранців на 14:00 у п’ятницю, 9 серпня, до конференц-зали на Грушевського, 5.

За регламентом, до підготовчої депутатської групи делеговані представники від партій, котрі подолали 5%-й бар’єр, а саме:

  • від “Слуги народу” – 17 осіб;
  • від “Опозиційної платформи – За життя” – 3 людини;
  • від “Батьківщини” – 2;
  • від “Європейської солідарності” – 2;
  • від “Голосу” – 1 людина.

Речниця парламенту додає, що народні депутати, які реєструвалися кандидатами в одномандатних округах шляхом самовисунення, можуть також делегувати до складу підготовчої депутатської групи по одному представнику від 15-ти народних депутатів шляхом подання письмової пропозиції з відповідними підписами.

Передбачені підходи до преси представників політичних сил у кулуарах третього поверху.

Як інформувала “Новинарня“, раніше представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що перше засідання Верховної Ради 9 скликання відбудеться 3 вересня.

Читайте також:
“Рада щоразу оновлюється більш ніж на половину. Українці забувають і вимагають “ще новіших”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна