У Чехії найманцеві РФ загрожує до 20 років в’язниці за участь у війні на Донбасі

 

Детективи Національного центру по боротьбі з організованою злочинністю Чехії звинуватили чеського громадянина в участі в бойових діях на боці сепаратистів так званої “Донецької народної республіки”.

Про це у вівторок, 6 серпня, повідомило чеське інтернет-видання “Denik N”.

За інформацією видання, Люку Н. було трохи більше двадцяти років, коли, за версією слідства, він відправився на Донбас, де приєднався до проросійських сепаратистів. Детективи звинуватили його в тому, що чоловік воював на боці бойовиків проти української армії.

“Національне центральне управління по боротьбі з організованою злочинністю ініціювало судове переслідування однієї людини за терористичний напад у зв’язку з конфліктом на Сході України”, — підтвердив інформацію Мартін Білий з Вищої державної прокуратури в Празі.

“Це чоловік із Карлових Вар, який брав участь в бойових діях проти організованої української армії. Ми не будемо розкривати більш детальну інформацію, зокрема про порядок його поїздки у Східну Україну”, — додав прокурор Білий, зазначивши, що розслідування вже почалося.

У детективів, які займаються цією справою, достатньо доказів для звинувачення.

У Чехії участь в бойових діях на стороні невизнаних проросійських бойовиків карається за законом, а звинувачення у співпраці з терористами загрожує терміном від 20 до 25 років в’язниці.

Як зазначив на своєму Twitter Посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс, чеські детективи розслідують ще понад 15 подібних випадків.


Як повідомляла “Новинарня“, у Чехії судитимуть найманця з Білорусі, який воював на Донбасі.

Читайте також: 
Після президентських виборів в Україні бойовики “ДНР” укріплюють “кордон”. ЧОМУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна