Україна і США уклали меморандум щодо пошуку військовополонених і зниклих безвісти

 

Представники України й США підписали Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством оборони України і Агентством з питань пошуку військовополонених і зниклих безвісти Пентагону.

Про це в понеділок, 5 серпня, повідомляє пресслужба посольства України в США.

“Меморандум є результатом дворічної роботи посольства України в США спільно з американськими партнерами в підготовці необхідної нормативно-правової бази, яка дозволяє пошук на території України і повернення в США зниклих під час Другої світової війни американських військовослужбовців. Наразі це третій меморандум про взаєморозуміння, укладений між центральними органами виконавчої влади України та міністерством оборони США щодо цього”, – заявили в посольстві.

Меморандум передбачає обмін досвідом з американською стороною про особливості пошуку військовослужбовців Збройних сил України та інших силових структур, які зникли безвісти або потрапили в полон під час збройної агресії Росії проти України.

Церемонія відбулася у посольстві України в США за участю посла Валерія Чалого і директора агентства Келлі МакКіга.

Як інформувала “Новинарня“, США виходять з ядерного договору з Росією.

Читайте також:
Стрілянина в Техасі: кількість загиблих зросла до 22, МЗС України виступило з заявою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна