Анексія Криму – наслідок конкуренції наддержав, – Столтенберг

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що анексія Криму Російською Федерацією сталася через конкуренцію наддержав.

Як повідомив сайт Північноатлантичного альянсу, про це Столтенберг заявив 5 серпня під час виступу в Університеті королеви Вікторії у Веллінгтоні (Нова Зеландія).

За його словами, конкуренція між наддержавами провокує нові загрози для світового порядку.

“Першим викликом перед світовою безпекою є зростання конкуренції між великими державами. І ми бачимо наслідки цього в Криму. Від незаконної анексії Криму – до Північної Кореї, Сирії до Південно-Китайського моря”, – заявив Столтенберг.

Генсек НАТО зазначив, що анексія Криму – це перший випадок захоплення однією державою територій іншої в Європі після Другої світової війни.

Єнс Столтенберг додав, що Російська Федерація нарощує присутність і в інших країнах.

“І ми спостерігаємо зростання російської присутності на Близькому Сході, у Сирії, а також Росія намагається втрутитися і підірвати довіру до демократичних інститутів в декількох країнах-членах НАТО і в інших місцях”, – заявив Столтенберг.

Читайте також:
У НАТО вкотре закликали РФ покинути Крим та Донбас

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна