Могили АТОвців на Житомирщині розтрощила “п’ята колона”, – Климпуш-Цинцадзе

 

В уряді вважають, що розтрощені могили воїнів АТО/ООС на кладовищі у Новоград-Волинському – це “спланована російсько-кремлівська провокація”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у Facebook написала віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

“Чорна звістка про вандалізм на могилах наших бійців у Новоград-Волинському…Вважаю, що це спланована російсько-кремлівська провокація, виконана руками запроданців – п’ятої колони всередині країни“, – написала вона.

Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко написав у Facebook, що “наразі проводяться усі необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення осіб, причетних до скоєного злочину”.

Крім того, розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом наруги над 16-ма пам’ятниками.

Вандалам загрожує позбавлення волі від чотирьох до семи років.

Як інформувала “Новинарня“, вночі у четвер, 1 серпня, у місті Новоград-Волинський на Житомирщині невідомі розтрощили пам’ятники на могилах воїнів АТО на місцевій Алеї слави.

Читайте також:
“Пробний камінь реваншу”. У Києві затримали вандала, який розтрощив меморіал Нігояну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна