Морський трибунал призначив суддів у справі за позовом України проти Росії

 

Президент Міжнародного трибуналу з морського права Пак Чжин Хьон призначив трьох суддів в арбітражному розгляді України проти Росії щодо агресії останньої у Керченській протоці.

Про це в п’ятницю, 2 серпня, йдеться у пресрелізі, поширеному преслужбою суду, передає “Укрінформ”.

“10 липня 2019 року після консультацій зі сторонами президент Пак призначив суддями Дональда Мак-Рея (Канада), Рюдігера Вольфрума (Німеччина) та Гудмундура Ейрікссона (Ісландія) в арбітражному провадженні, ініційованому Україною проти Російської Федерації щодо затримання трьох українських військових кораблів і арешт двадцятьох чотирьох моряків на борту”, – йдеться у пресрелізі.

У трибуналі додали, що президент Пак також призначив Мак-Рея головою цього арбітражного суду.

Зазначається, що відповідне рішення було ухвалене після того, як Україна повідомила президента трибуналу про неможливість домовитися з Росією про призначення ще трьох суддів.

Раніше Україна призначила членом арбітражного суду Крістофера Грінвуда (Сполучене Королівство), а Російська Федерація згодом призначила Володимира Голіцина.

Як інформувала “Новинарня“, Україна подала позов проти РФ до трибуналу ООН через порушення морського права.

Читайте також:
Начхати на трибунал: Москва не відпустить полонених українських моряків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна