У Сирії ліквідували бойовиків з російської ПВК, які воювали на Донбасі

 

У Сирії в суботу, 15 червня, загинуло троє найманців, які працювали на приватну військову компанію Росії “Щит”, двоє з них раніше брали участь у російській агресії на Донбасі.

Про це в понеділок, 29 липня, йдеться в розслідуванні російського видання “Новая газета”.

База ПВК “Щит” знаходиться в підмосковній Кубинці і входить до складу окремої гвардійської бригади спецназу ВДВ № 45.

Зазначається, що у Сирії загинули Алєксєй Л. з Пєрмі з позивним “Танкіст”, Пьотр Ш з Хакасії – “Шаман” і людина з позивним “Кайрат” (його ім’я наразі не встановлено).

Так, Алєксєй Л. з 2004 до 2006 року служив у мотострілецькій частині, а у 2014 році вступив до терористичного батальйону “Амур” в Україні, а навесні 2015 року перейшов до ПВК “Вагнера”. Ймовірно, восени він потрапив до ПВК “Щит”. Наголошується, що його батьки відмовилися спілкуватися з журналістами.

Водночас Пьотр Ш. у 2014-2015 роках воював у терористичному батальйоні “Вітязь” на території Луганської області України. У вересні 2015 року перейшов до ПВК “Вагнера”, а восени 2018 року – до “Щита”. Його поховали в Хакасії 25 червня 2019 року. Його тіло в цинковій труні привіз родині один з “товаришів по службі”. Він передав документи: довідку на арабській мові і переклад на російську мову з червоною печаткою без будь-якої підпису. Згідно з текстом перекладу, причиною смерті Хонди став “крововилив головного мозку в результаті осколкового вибуху”.

Журналісти зазначають, що бойовики “Щита” можуть охороняти в Сирії об’єкти “Будтрансгазу” за щомісячну оплату від 120 до 180 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян РФ.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ оприлюднила паспорти 57 росіян-членів “ПВК Вагнера”, які загинули в Сирії.

Читайте також:
#ИхТамНет: СБУ оприлюднила дані низки найманців ПВК “Вагнера”, що воювали на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна