“Гуманітарним” радником Зеленського став ексдиректор холдингу Пінчука, який може очолити нове міністерство

 

Президент Володимир Зеленський призначив своїм позаштатним радником колишнього директора медіахолдингу StarLightMedia Володимира Бородянського.

Про це йдеться у відповідному указі, оприлюдненому 29 липня.

Як стверджує джерело LIGA.net в офісі президента, Бородянський може очолити нове міністерство, яке в команді Зеленського планують створити, об’єднавши Міністерство культури, Міністерство інформаційної політики та Міністерство молоді та спорту.

Джерело “Ліги” також зазначило, що саме Бородянський висунув ідею об’єднання цих міністерств.

Сам Бородянський уточнив, що буде радником президента з гуманітарних питань.

“Нині моя посада – радник президента з гуманітарних питань. Як це бачу: можливість зробити і реалізувати задуми та стратегії, які докорінно змінять гуманітарну галузь в Україні.
Я хочу, аби держава могла запропонувати своїм митцям підтримку, захист та справедливі і прозорі KPI їх роботи. А закордонним – ті умови, що стимулюватимуть до праці тут. Ті умови, за яких Україна буде першою серед потенційних партнерів будь-якого міжнародного проекта”, – написав колишній гендиректор телеканалу СТБ на своїй сторінці у “Фейсбуці“.

Мистецтво, спорт, інформаційна безпека. Всі ці галузі мають жити і розвиватися з чітким усвідомленням своїх завдань, функціоналу та кінцевої мети. А також з розумінням того, що в них є стратегічний захисник, партнер та замовник в особі держави. Водночас у держави має бути таке саме чітке розуміння того, для чого і для якої кінцевої мети існує кожен (!) з її гуманітарних активів”, – зауважив Бородянський, опосередковано підтвердивши можливу правдивість чуток про його призначення в нове об’єднане міністерство.

За його словами, зараз “завдання президента полягає у створенні гуманітарної стратегії, формуванні конкретної програми дій, підґрунті для зміни законодавства та появі нового, трансформуванні інфраструктури гуманітарної сфери відповідно до затвердженої парламентом стратегії”.

Бородянський також розповів, що цим займатиметься команда робочої групи, яку він добиратиме “з найкращих професіоналів індустрії, у якій за кожним напрямком буде закріплений окремий куратор”.

“Я не раз казав про те, що займаюся лише тим, у що вірю. Тим, у що не вірю – не займаюся”, – підкреслив новий “гуманітарний” радник Зеленського.

45-річний Володимир Бородянський з березня 2012-го до 15 грудня 2018 року очолював медіагрупу StarLightMedia, засновником якої є олігарх Віктор Пінчук, і водночас обіймав посаду генерального директора телеканалу СТБ.
Група StarLightMedia об’єднує телеканали СТБ, “Новий”, ICTV, музичні М1 та М2 та розважальний ОЦЕ.

До того, з 2004 року, очолював правління каналу СТБ, який тоді перейшов під контроль Пінчука.

У минулому Бородянський працював комерційним директором газети “Московский комсомолец в Украине”.

З 2000 року керував відділом з управління медіаактивами “Альфа-банку” в Україні, відповідав за реалізацію бізнес-проектів “Новий канал”, “Наше радіо”, “МК в Украине”.

Читайте також:
У Зеленського обговорюють об’єднання трьох міністерств, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна