У Краматорську відбудеться турнір пам’яті загиблого від рук бойовиків юного футболіста

 

Починаючи з вересня 2019 року в Краматорську відбуватиметься турнір пам’яті 16-річного футболіста ФК “Авангард” Степана Чубенка, який трагічно загинув у полоні проросійських терористів 25 липня 2014 року.

Проект є ініціативою президента Української асоціації футболу Андрія Павелка і віце-президента УАФ та почесного президента “Авангарду” Максима Єфімова, йдеться на офіційному сайті УАФ.

За словами першого віце-президента УАФ Вадима Костюченка, у змаганнях, які будуть щорічними, візьмуть участь футбольні команди шкіл Краматорська.

“Сьогодні виповнюються п’яті роковини з дня загибелі відданого сина України і справжнього патріота Степана Чубенка, якого стратили проросійські бойовики так званої “ДНР” за проукраїнську позицію. Хлопця затримали в Донецьку. Причиною стала синьо-жовта стрічка на рюкзаку і цього виявилося достатньо для вбивства 16-річного юнака. За ініціативи президента УАФ Андрія Павелка, яку підтримав голова Федерації футболу Донецької області Максим Єфімов, буде проводитись щорічний турнір пам’яті Степана Чубенка”, — розповів Вадим Костюченко.

Степан Чубенко навчався у краматорській загальноосвітній школі № 12, захоплювався футболом. Був воротарем юнацької команди “Авангарду” з Краматорська та мріяв стати професійним футболістом. Уболівав за донецький “Шахтар”. З друзями організував команду КВК і опікувався дитячим будинком у рідному місті. Цікавився історією.

На початку війни на Донбасі разом з друзями брав участь у мітингах на підтримку цілісності України, носив воду і продукти українським військовим, які прибули на захист міста. Ризикуючи життям, Степан зняв з міської площі прапор так званої “ДНР”. Посмертно нагороджений орденом “Народний Герой України”.

Як інформувала “Новинарня“, вбивці 16-річного українського патріота Степана Чубенка – бойовики бандформування “ДНР” “Керч” Вадим Погодін, Юрій Москальов та Максим Сухомлинов – отримали довічне ув’язнення. Дзержинський міський суд (м. Торецьк) також постановив, що кожен із засуджених зобов’язаний сплатити матері вбитого Степана – Сталіні Чубенко – по 1 млн. грн.

Читайте також:
Адвокат Глінка – чоловік Доктора Лізи – домігся, щоб у Криму звільнили з-за ґрат “ДНРівського” вбивцю школяра Чубенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна