Джонсон офіційно став прем’єром Великої Британії

 

Колишній глава МЗС Британії та новообраний лідер Консервативної партії Борис Джонсон офіційно став новим прем’єрміністром країни.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Sky News.

Борис Джонсон офіційно обійняв посаду глави уряду після того, як на зустрічі в Букінгемському палаці Єлизавета ІІ попросила його сформувати новий склад уряду.

Очікують, що Джонсон збільшить кількість жінок на посадах в своєму уряді та підвищить представництво етнічних меншин.

Як повідомляла “Новинарня“, у голосуванні за нового лідера 22 липня взяли участь 87% зі 160 тисяч членів Консервативної партії. У боротьбі за лідерство в партії Борис Джонсон з 92 тисячами голосів переміг міністра закордонних справ Джеремі Ганта, який отримав майже 47 тисяч голосів.

Новому прем’єру Британії 55 років, він є випускником Оксфордського університету.

В останнє десятиліття Борис Джонсон був одним з провідних політиків Консервативної партії. З 2008-го по 2016 рік він був мером Лондона, а у 2016-2018 роках обіймав посаду міністра закордонних справ Британії в уряді Терези Мей.

Під час референдуму за Brexit у 2016 році він був “обличчям” кампанії за вихід Британії з ЄС.

Читайте також:
“Dancing Queen”: Мей, пританцьовуючи, залишає посаду прем’єра Британії. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна