Президент Туркменістану пішов у відпустку й помер, – ЗМІ

 

У Посольстві Туркменістану в Росії спростували чутки про те, що 20 липня раптово помер другий президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов. Ймовірною причиною “смерті” політика називали гостру ниркову недостатність.

Про подію в неділю, 21 липня, повідомив директор Центру моніторингу євразійських проблем Аслан Рубаєв, пише видання “Говорить Москва”.

За його словами, інформацію про смерть Бердимухамедова приховують секретні служби країни.

“Люди, які мені повідомили (про смерть Бердимухамедова, – “Н”) , живуть в Ашхабаді. Вони бізнесмени. Я коли запитав, чи точно, вони сказали: є знайомі, які працюють в спецслужбах, вони передають, що це так, що це трапилося, коли він вийшов у відпустку”,– сказав Рубаєв.

Офіційного підтвердження або спростування інформації про раптову смерть Бердимухамедова немає.

ЗМІ пишуть, що Туркменістан є однією з найбільш інформаційно закритих країн, там панує строга диктатуру сучасності. У країні немає опозиції, заборонена свобода слова, порушуються права людини.

Зауважимо, 62-річний Бердимухамедов пішов у відпустку з посади президента 15 липня.

Офіційно став президентом Туркменістану з 14 лютого 2007 року. Після цього туркменістанці ще тричі обирали його главою держави. На останніх виборах у 2017 році за нього віддали голоси 97,69 % виборців.

За освітою був лікарем-стоматологом. Тому з 1997 року очолював міністерство охорони здоров’я. У 2001 році Бердимухамедов став віце-прем’єром, що займається охороною здоров’я, освітою і наукою, а з 2004 — культурою і ЗМІ.

Також Бердимухамедов був верховним головнокомандувачем Збройними силами Туркменістану, генералом армії та доктором медичних наук.

Як інформувала “Новинарня“, у лютому 2017 року Бердимухаммедов обрався президентом Туркменії ще на сім років.

Читайте також:
Поліція прийшла затримувати екс-президента Перу. Він вистрілив собі в голову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна