Чалий прокоментував своє звільнення з посади посла у США

 

Валерій Чалий прокоментував завершення його чотирирічної каденції на посаді посла України в США і звільнення президентом Зеленським 19 липня.

Дипломат заявив, що чотири роки – достатній термін, щоб продемонструвати “достойний результат на важливому зовнішньополітичному напрямі”.

“Повернуся в Україну з глибокою подякою своїм співвітчизникам, з ким боролися за демократію проти авторитаризму і продовжуємо боротьбу за світле майбутнє самостійної і успішної України проти спроб Росії затягнути нас в радянське чи імперське минуле. Повернуся з вдячністю народу Сполучених Штатів – тепер дійсно нашого стратегічного партнера, з новими можливостями, з величезною підтримкою українців по обидва береги Атлантики, з гордістю за Україну і наших Героїв”, – написав Чалий у “Фейсбуці”.

Він зазначив, що попереду ще багато роботи попереду й потрібно докласти багато зусиль для того, щоб зробити незворотним “той історичний євроатлантичний шлях, який ми обрали і за який українці заплатили величезну ціну – тисячі життів наших Героїв”.

“Для мене, моїх рідних і друзів, колег в Україні і команді в Посольстві у Вашингтоні та генеральних консульствах у Нью-Йорку, Чикаго та Сан-Франциско, для партнерів в США це були непрості, наповнені новими викликами часи. Але надзвичайні виклики, водночас, виявляють і найкращі професійні здібності і людські якості”, – заявив Чалий.

До призначення послом у США 10 липня 2015 року він був заступником глави адміністрації президента, перед тим – керував Центром Разумкова.

Президент Володимир Зеленський 19 липня указами №530-536 звільнив таких послів:
Сергій Пасько, посол в Йорданії, був призначений у липні 2010 року,
Юрій Дюдін, посол в Аргентині, Парагваї, Уругваї, Чилі, був призначений у вересні 2013 року,
Тетяна Іжевська, посол у Ватикані і при Мальтійському ордені, була призначена в березні 2007 року ще за часів президента Ющенка,
Валентин Шевальов, посол у Туркменістані, був призначений у липні 2010 року,
Борис Гуменюк, посол на Кіпрі, був призначений у лютому 2012 року,
Олексій Шовкопляс, посол у В’єтнамі й Камбоджі, був призначений у червні 2010 року,
Петро Литвин, посол у Вірменії, брат екс-голови ВР Володимира Литвина, 2014 року – скандальний командир 8-го армійського корпусу Сухопутних військ, призначений послом у червні 2018 року,
Валерій Александрук, посол у Нігерії, Гані, Беніні, Сьєрра-Леоне, був призначений у березні 2015 року,
Тарас Кузьмич, посол у ПАР, призначений у грудні 2018 року,
Ярослав Коваль, посол у Марокко, призначений у лютому 2011 року,
Валерій Чалий, посол у США, Антигуа і Барбуда, Тринідаді й Тобаго, призначений у липні 2015 року.

Читайте також:
Комітет Ради підтримав звільнення Клімкіна та призначення Пристайка на пост глави МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна