Німеччина повернула італійській галереї викрадену нацистом картину

 

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас у п’ятницю, 19 липня, прибув до Флоренції, щоби повернути викрадену нацистом картину.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Натюрморт “Ваза з квітами” нідерландського барокового художника Яна ван Гейсума викрав зі знаменитої галереї Уффіці військовий Вермахту в 1943 році.

На церемонії повернення Маас говорив про “щасливе завершення  мимоволі довгої подорожі” та підкреслив “глибоку дружбу між Німеччиною та Італією, яка зміцніла за багато років”.

“Ваза з квітами” виставлялася в Уффіці понад століття, доки вояк Вермахту не вкрав картину під час вторгнення союзників до Італії.

Полотно вважалося втраченим протягом десятиліть, поки нащадки солдата не спробували продати його через лондонський аукціонний дім у 1990-х роках.

Дотепер в музеї висіла репродукція картини, позначена словом “вкрадено” італійською, німецькою та англійською мовами.

Як повідомляла “Новинарня“, в Амстердамі знайшли викрадену картину Пікассо вартістю €25 мільйонів.

Читайте також:
У Німеччині на аукціоні не змогли продати жодної картини Гітлера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна