Вінницькі волонтери під носом у окупантів встановили герб України. ВІДЕО

 

Наприкінці червня вінницькі волонтери з представниками міської ради поблизу прифронтового міста Мар’їнка Донецької області встановили пам’ятний знак «Герб України».

Про це інформує пресслужба Вінницької міської ради.

Знак має вигляд тризуба і символізує те, що Україна єдина. Висота пам’ятника – три метри, вага – 6 тонн. Він розташований на перетині доріг за кілька кілометрів від окупованої території.

Пам’ятний знак встановлений фактично на межі розмежування у зоні ООС – на в’їзді у місто Мар’їнка (на трасі Н15, в трьох кілометрах від лінії фронту та тридцяти кілометрах від центру Донецька).

“Волонтери та військові, які захищають нашу державу, постійно проїжджають повз нього. Він знаходиться на рубежі вільної і окупованої частин держави, символізує єдність України та є красномовним ідентифікатором тієї території, на якій він розміщений”, – інформують у міськраді Вінниці.

Виготовлення пам’ятного знаку у вигляді тризубу ініціювали волонтери Андрій Сірак та Андрій Нечипорук. Волонтери багато часу проводять в зоні ООС і відчувають власною душею необхідність у таких національних символах на прифронтових автошляхах. Тому й з’явилась ідея виготовити пам’ятник.

Зазначається, що волонтери нещодавно повернулись зі сходу, де протягом червня працювали в районі бойових дій у складі Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова. За цей час ними було врятовано більше двадцяти людських життів.

Як інформувала “Новинарня“, у центрі Донецька вивісили величезний прапор України.

Читайте також:
На межі з Кримом встановили оригінальну рекламу проти відпочинку на окупованому півострові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна