На окуповану Донеччину завезли телекомунікаційні запчастини для ремонту, – ОБСЄ

 

З підконтрольної Україні території Донецької області в ОРДО привезли телекомунікаційні запчастини для ремонту.

Про це йдеться у звіті місії від 12 липня.

Спостерігачі моніторили дотримання режиму припинення вогню, щоб авто із запчастинами проїхало через лінію розмежування.

У місії ОБСЄ не розповіли, які саме запчасини привезли і для ремонту чого.

Учора в угрупованні “ДНР” заявили, що отримали запчастини від компанії Vodafone для поліпшення якості зв’язку. Про це нібито домовилися в економічній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську.

“…До Донецька вже завезли запчастини та обладнання, яке дозволить зробити частковий ремонт вузлів зв’язку та базових станцій”, – інформував сепаратистський сайт ДАН.

Представник України в політичній підгрупі ТКГ Роман Безсмертний в коментарі “Громадському” зазначив, що Vodafone обладнання не передавав.
“Ніякого обладнання Vodafone не передавав. Була спроба рейдерського захоплення. В результаті втручання Тристоронньої контактної групи власність суб’єкту господарювання була повернута. Нині британці, які тримають контрольний пакет, повністю контролюють ситуацію, забезпечують зв’язок громадян. В чому проблема? По цій мережі інформуються громадяни про дату виплат пенсій, надання допомоги населенню”, — сказав Безсмертний.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна