Угорські посадовці їдуть на Закарпаття перед виборами. МЗС контролює

 

Міністерство закордонних справ України повідомило, що вивчає питання майбутнього візиту угорських високопосадовців, включно з головою угорського дипломатичного відомства Петером Сіярто, до Закарпатської області.

Про це в п’ятницю, 12 липня, заявила речниця МЗС Катерина Зеленко, повідомляє “Еспресо”.

“МЗС відомо про плани угорських чиновників відвідати Закарпатську область напередодні позачергових парламентських виборів в Україні. У поле зору МЗС також потрапили сигнали ЗМІ і громадських активістів щодо можливого використання цих візитів у політичному процесі як агітації за окремих кандидатів у народні депутати України, які балотуються в Закарпатській області”, – зауважила вона.

Зокрема, вона наголосила, що МЗС скоординує свої дії з президентом України, за підсумками чого буде поінформовано угорську сторону.

Раніше ЗМІ повідомляли, що міністр закордонних справ Угорщини прибуде на Закарпаття 16 липня. У програмі його візиту – відвідати Берегове та зустрітися з лідерами угорських організацій. За день до цього приїде керівник адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш.

Журналіст Дмитро Тужанський у соцмережі Facebook поширює світлину, яку сьогодні опублікував на своєму акаунті прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Крім прем’єра на світлині також: заступник та відповідальний за національну політику в уряді Угорщини Жолт Шем’єн та кандидат у народні депутати України по 73-ому виборчому окрузі Василь Брензович.

“Погляньте на це фото. Воно було зроблено сьогодні в монастирі Кармелітів у Будапешті… Сьогодні ці три невипадкові особистості говорили про українські вибори 21 липня”, – пише журналіст.

Також, за інформацією медійника, протягом липня на Закарпатті вже побували з візитами держсекретар уряду Угорщини відповідальний за національну політику, заступник міністра МЗС Угорщини, упоноважений уряду Угорщини у співпраці з Закарпаттям, а наступного тижня мають приїхати міністр МЗС Угорщини Пийтер Сійярто та керівник апарату прем’єра Угорщини.

Служба безпеки України поки що офіційно не коментує візити іноземних посадовців на Закарпаття напередодні виборів.

Як інформувала “Новинарня“, Україна досягла порозуміння у мовному питанні з усіма країнами-сусідами, окрім Угорщини.

Читайте також:
Угорщина відреагувала на введення воєнного стану в Україні без згадки про Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна