Секретні документи з британської хімічної лабораторії знайшли в смітнику

 

Тисячі секретних документів із військової хімічної лабораторії Великої Британії Портон-Даун випадково виявлені у сміттєвому баку в Лондоні.

Про це пише видання Daily Star, передає “Укрінформ”.

“Секретні файлі щодо безпекових процедур у дуже засекреченій хімічній лабораторії Британії були знайдені у сміттєбаку в Лондоні”, – йдеться у повідомленні.

За даними ЗМІ, йдеться про тисячі сторінок, які містять персональну інформацію про працівників лабораторії, зокрема деталі про зброю охоронців та паролі до комп’ютерів.

Інформація охоплює період із початку 1980-х по 2017 рік.

На думку експертів у галузі розвідки, такі документи є “справжнією мрією” для терористів у світі.

У Міністерстві оборони Великої Британії вже розпочали службову перевірку у зв’язку з інцидентом.

Британська лабораторія Портон-Даун є одним із найбільш засекречених військових об’єктів у світі. На початку своєї роботи вона досліджувала хімічну зрою, яка була задіяна під час Першої світової війни.

Торік у лабораторії ідентифікували нервово-паралічну речовину “Новічок”, яку використали при отруєнні ексофіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському Солсбері.

Як інформувала “Новинарня“, прокуратура отримала доступ до секретних документів Генштабу щодо спроби збройного опору окупації Криму-2014.

Читайте також:
Британія надає 9 млн фунтів стерлінгів для українських незалежних ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна