Фанати “Райо Вальєкано” назвали продовження контракту Зозулі “тріумфом нацизму”

 

Вболівальники іспанського клубу “Райо Вальєкано” спробували зацькувати українського форварда Романа Зозулю, який напередодні підписав новий контракт з ФК “Альбасете”.

Футболіст і волонтер ЗСУ Зозуля свого часу втратив можливість виступати в оренді за мадридський “Райо Вальєкано” через політичний конфлікт, спровокований уболівальниками цієї команди.

Фанати “Райо”, відомі своїми лівими поглядами, називали Романа Зозулю “нацистом” і виступили проти підписання контракту з ним. У підсумку Роман опинився в “Альбасете”.

Проте, як повідомляє “Динамоманія”, вболівальники “Райо Вальєкано” досі неадекватно реагують на кар’єрні успіхи Зозулі в Іспанії.

Фанати “Райо” нещодавно здійснили атаку на сторінку “Альбасете” в Twitter, залишаючи злісні та образливі, а інколи й неправдиві, коментарі на адресу українського спортсмена.

“Такі футболісти не повинні грати в Іспанії. Не знаю, чим він насправді займався в Україні під час війни, але диму без вогню не буває. Всі ці фотографії Зозулі зі зброєю, в дивних футболках, військовій формі і так далі — це все зайве для нашого футболу. Зозуля повинен або відмовитися від будь-якого натяку на політику, або нехай повертається в Україну”, — написав користувач з іменем Alberto.

“Якщо Зозуля так сильно любить Україну, то чому він грає в Іспанії? Нехай їде до себе на батьківщину, воює з Росією і допомагає своїй армії. Але чомусь Зозулю ми бачимо тільки на іспанських пляжах, а в цей час в його країні йде війна”, — пише Manu.

“Роман Зозуля — це людина, яка брала активну участь у створенні клубу “Дніпро-1”. Це команда, яка була утворена і названа на честь військових підрозділів. Писали про те, що Зозуля допомагав цим підрозділам грошима і навіть планує завершити кар’єру в “Дніпрі-1″. Зозуля — це явно не та людина, яка поза політикою”, — вважає юзер із псевдо Fando.

Користувач із ніком Tanos думає, що  в Зозулі “дуже погана репутація в Іспанії”. “Дивно, що “Альбасете” принципово хотів продовжити контракт з цією людиною. Не можна сказати, що це видатний футболіст, ніби його неможливо замінити. А ось політичні погляди Зозулі викликають багато питань. Це якщо говорити без лайки. Хтозна, можливо, у керівництва “Альбасете” такі же політичні погляди?”, — питає фанат “Райо Вальєкано”.

Однак деякі вболівальники назвали Романа Зозулю “фашистом”, “нацистом” і додавали “нехай цей нацист помре”. Користувач із псевдо Adri сказав, що підписання нового контракту із Зозулею — це “тріумф нацизму”.

Як відомо, нападник Роман Зозуля продовжив контракт з іспанським клубом “Альбасете”. Нова угода українця розрахована на два сезони — до 2021 року.

“Роман заслужив любов цього міста та вболівальників команди. Він той футболіст, який збереже високий рівень конкурентоспроможності, і далі буде боротися і добиватися успіху в нападі нашої команди”, — зазначив спортивний директор “Альбасете” Мауро Перес.

Нагадаємо, Зозуля виступає за “Альбасете” з 2017 року. На рахунку нападника 20 голів у 67 матчах за клуб.

Роман Зозуля відомий активною волонтерською підтримкою української армії. За це його переслідували іспанські ліві.

Нещодавно футболіст заявив, що подасть до суду на іспанського політика Пабло Іглесіаса, який назвав його “неонацистом”.

Читайте також:
#ЗозулюВЗбірну. Ультрас вимагають викликати в національну команду форварда Романа Зозулю. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна