Корабель РФ, на якому загинули 14 моряків-підводників, був атомним, – Кремль

 

Президент Росії Володимир Путін фактично підтвердив, що підводний човен, на якому загинули 14 моряків внаслідок пожежі, був атомним.

4 липня сайт президента Росії оприлюднив текст його розмови з міністром оборони Сергієм Шойгу, в якій Путін питає, в якому стані ядерна енергетична установка, передає “Радіо Свобода”.

«Ядерна енергетична установка на цьому апараті повністю ізольована та безлюдна. Плюс до цього діями екіпажу здійснені всі необхідні заходи з захисту установки, вона повністю в працездатному стані», – згідно з публікацією, відповів Шойгу.

За словами міністра оборони Росії, аварія човна сталася внаслідок пожежі в акумуляторному відсіку, однак причину займання він не назвав.

Окреме зацікавлення щодо радіаційної загрози виявляла Норвегія, поблизу якої на березі Баренцевого моря розташований порт Североморськ, де перебуває аварійний підводний човен.

Норвезька служба ядерної безпеки у середу повідомила, що її аналізи не виявили підвищення рівня радіації, і що вона зверталася до відповідної російської служби по додаткову інформацію.

Російські ЗМІ раніше повідомляли, що підводний човен проводив обстеження морського дна в Арктиці.

Як інформувала “Новинарня“, 14 моряків-підводників РФ 1 липня згоріли під водами океану.  Військові загинули під час пожежі на науково-дослідному глибоководному апараті – отруїлися продуктами горіння під час батиметричних вимірювань. МО Росії не сповіщало про місце події та назву субмарини.

За даними з Норвегії, НП відбулася в Баренцевому морі.

Серед загиблих — семеро капітанів першого рангу і двоє героїв РФ.

У Кремлі заявили, що інформація, пов’язана із загибеллю 14 моряків-підводників, є “державною таємницею”.

Читайте також:
Російські кораблі вийшли в Чорне море “контролювати” навчання Sea Breeze

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна