В СЦКК відкидають причетність ЗСУ до обстрілів будинків в окупованих Пікузах

 

Українська сторона Спільного центру контролю і координації відкидає спробу звинуватити підрозділи Об’єднаних сил в обстрілі населеного пункту Пікузи, розташованого на непідконтрольній території на схід від Маріуполя (Донецька область).

Про це повідомляє прес-служба ООС.

“У щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ опубліковано інформацію про факт обстрілу будинків у Пікузах, що на не підконтрольній урядові України території. 26 червня спостерігачі прибули на місце події, де у дворі Будинку культури зафіксували чотири величезні вирви. Крім того, від осколків була посічена стіна цієї ж двоповерхової будівлі”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що, на думку представників СММ ОБСЄ, вирви утворилися внаслідок розриву мінометних мін 82-мм калібру, начебто випущених із західного напрямку.

Водночас на подвір’ї будинку за адресою вулиця Ахматової, 37 представники патруля виявили підривник і хвостовик реактивної гранати. Від ударної хвилі у нежитловому будинку були пошкоджені вікна і віконні ставні.

“На підставі даних української сторони СЦКК, вогнева активність підрозділів ЗС України та збройних формувань РФ в районі населеного пункту Пікузи вказує на те, що 26 червня противник двічі відкривав вогонь, а саме о 17:40 та 18:25. Українські підрозділи вогонь у відповідь не відкривали. Отже, враховуючи зазначені часові показники, причетність українських армійців до даного інциденту не підтверджується”, – йдеться у дописі.

В СЦКК наголосили, що провокаційні обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації спрямовані виключно на дискредитацію підрозділів Об’єднаних сил в очах мирного населення.

Читайте також:
Обстріл мечеті в Донецьку – це військові провокації Росії,
– представник України в ОБСЄ

Провокація “ЛНР”: бойовики обстріляли підконтрольне їм село Сентянівка,
– УС СЦКК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна