Поліція викрила “рабську” мережу реабілітаційних центрів із росіянином на чолі

 

Поліція Донецької області звільнила з трудового рабства близько сотні осіб, яких експлуатували власники “реабілітаційних центрів”. Організатором злочинної групи є громадянин Російської Федерації.

Про це 29 червня повідомила пресслужба МВС.

“Поліцейські Донеччини викрили мережу фальшивих «реабілітаційних центрів» та звільнили з трудового рабства близько 100 осіб… В ході спецоперації поліція спільно з прикордонною службою, під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області припинили діяльність трьох таких центрів – у Маріуполі, Львівській та Івано-Франківській областях. Встановлений організатор групи – громадянин РФ”, – йдеться в повідомленні.

В ГУ НП розповіли, що злочинне угруповання діяло по всій Україні під виглядом благодійної організації. Людей з наркотичною та алкогольною залежністю незаконно утримували та змушували виконувати важку роботу.

Під час масштабних слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили 12 учасників організації на чолі з організатором, які підозрюються в незаконному позбавленні волі людей.

На одному з поширених фото видно рекламну листівку з адресою сайту реабілітаційного центру – http://dopomoga.today. Як можна переконатися, ідеться про організацію під назвою БФ “Преоражение Украины” (благодійний фонд “Перетворення України”), яка нібито працює вже десять років з алкоголіками, наркоманами і безхатьками в 12 містах України.
Уповноважена особа й голова фонду – Віталій Охотніков.

Читайте також:
На Одещині поліція звільнила близько 30 людей, яких утримували в рабстві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна