Бойовики скидають на позиції ЗСУ під Маріуполем ВОГи з безпілотників

 

Російсько-окупаційні війська використовують безпілотні літальні апарати для скидання гранат ВОГ на оборонні укріплення підрозділів ЗС України поблизу Маріуполя.

Про це 29 червня повідомляє сайт Міноборони з посиланням на прес-групу ОТУ “Схід”.

“Противник використовує безпілотні літальні апарати для скидання гранат ВОГ-17М на оборонні укріплення підрозділів Об’єднаних сил, намагаючись застати військовослужбовців ЗС України зненацька. Такі дії окупанта є доволі небезпечними, тож українські захисники, оборонці Маріуполя, ведуть посилене спостереження та вживають дієвих заходів з метою боротьби з ворожими квадрокоптерами”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією бійців, ворожі обстріли нерідко є хаотичними і безглуздими, коли противник стріляє практично з усього наявного у нього піхотного озброєння.

У випадку, коли ворог цілеспрямовано починає обстрілювати позиції Об’єднаних сил або намагається пройти через певну ділянку поблизу українських позицій, українські захисники придушують ворожий вогонь та припиняють спроби ворога прорвати оборону.

— На найбільш небезпечні обстріли, коли вогонь противником ведеться прицільно, і це може зашкодити нашим хлопцям, ми відповідаємо щільним вогнем у відповідь, – розповів військовослужбовець ЗС України із позивним Макс. – Іноді складаєте враження, що вони там “бояришнику” понапиваються, і цілять в усі боки, адже в таких обстрілах і в таких діях противника взагалі відсутня будь-яка логіка, – додав він.

Як зазначається, аби уберегтися від ворожого вогню, українські бійці постійно облаштовують оборонні позиції та створюють нові.

Читайте також:
Бойовики обстріляли будинок у Золотому-4. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна