В Україні створять медичні війська. ФОТО

 

У Києві відбувся випуск 145 слухачів Української військово-медичної академії. На ньому анонсували створення в Україні медичних військ.

Про це в п’ятницю, 21 червня, інформує Армія.Inform.

Випускники вишу отримали посвідчення про закінчення клінічної ординатури за спеціалізацією «Хірургія», «Анестезіологія», «Терапія», здобуття повної вищої освіти в галузі знань «Воєнні науки» й кваліфікації офіцера військового управління оперативно-тактичного рівня, а також –дипломи магістра за спеціалізацією «Організація медичного забезпечення військ».

Двоє вихованців академії удостоєні «Золотої медалі». Ще 14 офіцерів отримали дипломи з відзнакою.

“На жаль, уже кілька років поспіль випуски слухачів відбуваються в умовах агресії Російської Федерації проти України. Військові медики з перших днів війни у строю і рятують наших воїнів. Нині тривають реформи в Збройних Силах та безпосередньо в медичній службі. Ми поставили за мету – створити медичні війська України. Такий підхід покращить нашу спільну роботу. Перші кроки вже зроблені. Будьте гідними високого звання захисника України та військового медика”, – сказав начальник Головного військово-медичного управління ЗС України генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко.

Молодший лейтенант Анастасія Богдан – відмінниця навчання. Каже, що до армійської служби готувалася змалечку. Вона із сім’ї лікарів і продовжує військову династію. Взірцем та життєвим прикладом для Насті завжди був її батько – провідний хірург та відома людина у війську. Після навчання в Українській військово-медичній академії Анастасія Богдан служитиме у 66-му військово-мобільному госпіталі в Покровську на Донеччині.

Колега Анастасії старший лейтенант Богдан Матвійчук теж закінчив військово-медичний виш із золотою медаллю. І також продовжує родинну медичну справу. Все життя мріяв бути хірургом. Двічі проходив стажування у військовому госпіталі в районі операції Об’єднаних сил. Рятував та лікував поранених наших захисників. Незабаром продовжить службу в Ірпінському військовому госпіталі.

Цікавою «родзинкою» заходу стало освідчення одного з офіцерів-випускників в коханні своїй дівчині. Під бурхливі оплески гостей військовий медик запропонував коханій руку та серце. Військовий оркестр зіграв для них всесвітньо відомий марш Мендельсона.

Як інформувала “Новинарня“, Україна отримала новітнє медичне обладнання від НАТО для реабілітації військових.

Читайте також:
З початку АТО Україна втратила 35 військових медиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна