НБУ ліквідує банк “Хрещатик”

 

Національний банк вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ “КБ “Хрещатик”, який у 2016 році було визнано неплатоспроможним.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

“Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 14 червня 2019 року ухвалив рішення від 18 червня 2019 року № 415-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ “КБ “Хрещатик”, — зазначається у повідомленні.

Нацбанк, згідно зі статтею 77 Закону “Про банки і банківську діяльність” та статтею 44 Закону “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”, зобов’язаний ухвалити рішення про відкликання у банку ліцензії та ліквідацію банку за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб протягом п’яти днів із дня отримання такої пропозиції Фонду.

Нагадаємо, ліквідація “Хрещатика” почалась 6 червня 2016 року і станом на початок березня поточного року гарантовані суми відшкодування отримали 97,3% вкладників банку.

Читайте також:
На сайт Нацбанку вчинили масштабну DDoS-атаку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна