Єврокомісія може призупинити безвіз для окремих країн

 

ЄС може призупинити безвізовий режим для окремих країн через зростання кількості прохачів притулку, і передусім це може стосуватися країн Західних Балкан та Латинської Америки.

Про це заявив єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос в інтерв’ю газетам групи Funke, повідомляє Deutsche Welle.

“Наше послання державам, громадяни яких мають право в’їжджати в ЄС без віз, недвозначне: ваша відповідальність — захищати цей привілей”, — наголосив єврокомісар.

Водночас він висловив сподівання, що таких крайніх заходів ще можна уникнути.

Cьогодні кількість мігрантів, що хочуть отримати притулок у ЄС, загалом зменшилася до рівня 2014 року, тобто до початку міграційної кризи. Впродовж перших п’яти місяців 2019 року зафіксовано близько 32 400 таких осіб, що на 31 відсоток менше, порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

За даними Європейського бюро підтримки міграційних процесів (EASO), в перші чотири місяці 2019 року майже кожна четверта заява про притулок в ЄС надходила від громадянина однієї з країн, що уклали з Євросоюзом угоди про безвізовий режим.

Наприклад, кількість претендентів на отримання притулку в ЄС з Венесуели зросла порівняно з аналогічним періодом 2018 року на 121 відсоток, досягши 14 257 осіб, з Колумбії — на 156 відсотків (8097 осіб), з Албанії — на 30 відсотків (7138 осіб).

Читайте також:
Два роки безвізу. Українці здійснили 42 мільйони поїздок до ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна