Обстріл бойовиками будинку в Мар’їнці: постраждала вся родина, серед поранених – 8-річна Варя

 

Мобільна група української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін здійснила фотофіксацію за фактом обстрілу населеного пункту Марʼїнка на Донеччині.

Зруйнований будинок на вулиці Шевченка не підлягає відновленню.

Про це інформує пресцентр штабу ООС.

Як відомо, 14 червня, близько 5-ї ранку, збройні формування Російської Федерації з напрямку населеного пункту Олександрівка здійснили обстріл міста Марʼїнка, застосувавши ствольну артилерію калібру 122 мм, зокрема два осколково-фугасних снаряди.

Через влучання двох снарядів суттєво пошкоджено житловий будинок, за оцінкою спеціалістів відновленню будова не підлягає.

Окрім того, на час жахливого обстрілу, в будинку перебувала родина. Це дідусь, чоловік та дружина, донька та племінниця, а також двоє онуків – дворічний хлопчик та восьмирічна дівчинка.

Внаслідок забороненого Мінськими домовленостями озброєння, члени родини, серед і яких маленька дівчинка Варвара, зазнали поранень різних ступенів важкості.

Це — Варя, їй вісім, і вона з Мар”їнки. Варю сьогодні хотіли вбити. По ній стріляли з самохідних гайбиць 122-го калібру. А коли розтрощили будинки мирних людей, поранили Варю та її сусідів — ті гаубиці зібралися і поїхали назад в Донецьк.  Це сталося тому, що Мар”їнка — це підконтрольна Україні територія. І тому що Україна — це непідконтрольна Росії країна”, — написав на своїй сторінці у Facebook військовий журналіст Ігор Меделян.

Читайте також:
У Мар’їнці бійці 24 омбр врятували цивільного, пораненого під час артобстрілу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна